zondag 7 december 2008

Mantoe, wat lekker!


Vrijdagavond was het echt een "heerlijk avondje". Op advies van Frits Abrahams, columnist van NRC Handelsblad at ik bij een nieuw restaurantje bij mij om de hoek. Mantoe heet dit restaurantje en je eet er Afghaans. Ja, je leest het goed, Afghaans. Nooit geweten, maar Afghaans is heerlijk. Het is moeilijk te omschrijven waar het naar smaakt. Vleugje turks, vleugje indiaas, maar geheel een eigen smaak.

Vooraf een heerlijke soep van knolselderij en curry. Echt heerlijk, ik hou van soepen. Daarna een tussengerecht, Mantoe, ook de naam van het restaurant. Het is een gerecht dat meestal wordt geserveerd op feestdagen. Heelijk pittig lamsgehakt in een pastadeeg, met een verrukkelijke yoghurtsaus. Daarna een hoofdgerecht met verschillende smaken: aubergine - lamsprutje, pittige pannekoekjes met granaatappel, met ei gevulde gehaktballetjes en "last but not least" heerlijk geurende rijst met geconfijte en gebakken sinasappelschilletjes. Tot slot, maar toen was het al bijna wat teveel, een kardamompuddinkje.

Het restaurant ziet er heel modern uit, strakke wanden, meubilair. Niet het ouderwetse "tempo doeloe" uiterlijk dat restaurants met een keuken uit verweggistan soms wel hebben. De bediening is heel aardig. Op dit moment krijg je nog een vast menu, maar als het een beetje gaat lopen, zal je zelf wel kunnen kunnen kiezen. Echt een leuk plekje om lekker te genieten, en gezellig te kletsen. Midden in de Jordaan, oftewel, de Afghaan van de Jordaan!
www.restaurantmantoe.nl of bekijk de reacties op Iens.
Tweede Leliedwarsstraat 13, Amsterdam

Geplaatst op Calijn's Gepeins (http://calijn.blogspot.com)

4 opmerkingen:

 1. Ja, ja, een dag later gaat de grote Johannes van Dam eten bij dit heerlijke restaurant en geeft een 9! Zie je wel, echt lekker.

  >> Lees de recensie van Johannes in het Parool

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het is AfgHaans:P haha moest et ff zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Anoniem,

  Je hebt helemaal gelijk. Dank voor je reactie, ik ga het direct aanpassen!

  Groet, Calijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja idddddd!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  mantoe is de lekkerste!!!!!!!!!!!!!!!!

  Best afghan foooooooooood!
  afghan for live

  BeantwoordenVerwijderen