vrijdag 12 december 2008

Het hoogtepunt van de dag!

De afgelopen weken zit ik meerdere dagen in de week niet op kantoor in Amstelveen, maar op Schiphol Rijk. Waar? Nou, hier ongeveer... Ten zuiden van de Aalsmeerbaan, tegen Aalsmeer aan. Hier zit het een groot deel van de IT mensen van KLM.com, in ieder geval de belangrijkste. Hier wordt de laatste hand gelegd aan de nieuw bookingtool van KLM, waarmee je heel makkelijk tickets en hotels kan boeken.

Nadine, mijn collega Content manager en ik, zorgen ervoor dat alle copy in deze tool ook begrijpelijk wordt. Dat is nog best een moeilijke klus, want hoe blijf je eerlijk, vertel je het een klant wat er gebeurt, zonder hem onzeker te maken of hem kleinerend toe te spreken. Nee, dat doen we niet, maar het is veel werk. En hoewel de mannen op de afdeling gezellig zijn, is de omgeving erg oninspirerend. Een kantorenterrein in de "middle of nowhere".

Er is een kantine, maar die is 3 gebouwen verderop en we hebben niet veel tijd, dus wat dan? In de wijde omgeving geen supermarkt te vinden. Maar niet getreurd, dan komt de Lunchbus langs. Deze omgebouwde SRV-kar (old=new) rijdt van 10 tot 3 langs kantoren in de omgeving. Je kan er verse broodjes kopen, vruchtensapje, wat te snoepen of een tijdschriftje.

Bij Point of View, zo heet het gebouw waar ik zit, POV in de volksmond, komt de bus tussen 1 en kwart over 1, best laat. Dus, als de bus toetert om te laten weten dat'ie er is, springen we op! Echt het hoogtepunt van de dag!

Ja, dat staat er op de bus! En weet je hoe druk het is in die bus?
Wat een goed concept...
www.lunchbus.nl

Geplaatst op Calijn's Gepeins (http://calijn.blogspot.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten