zaterdag 20 december 2008

I wish you a Wham! christmas!

Het is februari 1983, in de buurt van Valmorel. In een ijskoude skilift zitten twee meisjes, 11 jaar, te giechelen, te kwekken en liedjes te zingen. Met name Kinderen voor Kinderen-reportoire, dus "Kom eet je bie-ba-boe-ba-bord nou leeg" en "Ik heb zo wa-wa-wa-waanzinnig gedroomd" schallen over de pistes.

Een jaar later, 1984, dezelfde meisjes, dezelfde lift. Maar nu zingen ze "Last Christmas" van Wham! Die meisjes zijn mijn nichtje Anneloes en ik. Dat jaar zijn we echte pubers geworden. Smoorverliefd waren op die heerlijke George Michael. Ja, Andrew was best aardig, maar George... Ik wist zeker dat hij en ik ooit.....Tja, mijn moeder zei het al vanaf het begin: "Hij is homo", maar ik wilde het niet horen!

Enfin, het wordt weer kerst en deze hit is niet meer van de radio af te slaan! Last Christmas is nog steeds een kersthit, dit jaar nr. 2 in de kersthit top 50 van Skyradio. Ken je die clip nog die erbij zat? Nu heeft een Zwitserse a-cappella band Bliss dit nummer gecoverd. En ze zijn ver gegaan, ze hebben namelijk ook de video clip helemaal nagedaan! Bekijk deze YouTube video:Hoe vaak is dit nummer gecoverd, denk je?
Al surfend op het web stuit ik op deze grappige site, Last-christmas.com, een site geheel gewijd aan dit nummer. Dit nummer is heel vaak gecoverd: De teller staat nu op 387! Oh ja, voor de liefhebbers: 24 jaar na deze hit heeft George weer een kerstnummer uitgebracht! Ik denk niet dat het een hit gaat worden, iets te zoet. Maar op 1e Kerstdag kun je dit nummer gratis downloaden van zijn website. Als kerstcadeautje.... Je kunt December Song nu al beluisteren.

Ik wens jullie hele fijne kerstdagen!

Geplaatst op Calijn's Gepeins (http://calijn.blogspot.com)

2 opmerkingen:

  1. Calijn, heel leuk je blog, als ik in A'dam ben ga ik bij Mantoe eten! Ik wens jou ook een heel gelukkig en wederom bruisend 2009 toe! Liefs van Emy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor je compliment, Emy! We houden contact.

    Calijn

    BeantwoordenVerwijderen