dinsdag 3 maart 2009

Blingbling in het zand

Morgen vertrek ik voor een weekje vakantie. Heerlijk even uitrusten, warmte, zon en vooral gezellig blijkleppen met mijn beste vriendinnetje. Sinds zij bijna drie jaar geleden is verhuisd naar Dubai, ben ik er al weer een paar keer geweest. Fascinerende stad.

Waarom? Omdat er midden in de woestijn een stad vol blingbling ligt. Omdat het superrelaxed is, met lekkere restaurants en heerlijke beachclubs. Omdat je geweldig kunt shoppen in supergrote malls, waar je je geen voorstelling van kunt maken, met een skiheuvel eraan vast. Omdat er zoveel andere afwisselende dingen te doen zijn, dagje de woestijn in, lekker uitrusten en zonnen in de Dubai Ladies Club, eindeloos spelen in de Wild Wadi Water park, genieten van de enorme kolonie flamingo's in het moeras aan het begin van de Creek...

Ik ben heel benieuwd hoe ver de Burj Dubai afgebouwd is. Dit moet het hoogste gebouw van de wereld worden, rond de 700 meter! De foto hieronder is nog van december 2006. Toen was hij nog maar de helft af, schat ik! Hieronder nog wat foto's van vorige bezoeken.
(voor een beter beeld, klik op de foto's)


De Burj Dubai wordt duidelijk gebouwd door mannen!


De beroemde Burj al Arab by night, met op de voorgrond het sprookjesachtige hotel Al Qasr


Voor de moskee genomen, deze dames stormden ineens naar buiten!


De kolonie flamingo's genieten van het laatste zonnetje met de oprukkende stad op de achtergrond


Geplaatst op Calijn's Gepeins (http://calijn.blogspot.com)

2 opmerkingen:

 1. Hoi Calijn,

  Veel plezier toegewenst daar in Dubai.
  We gaan er mischien ook nog dit najaar naartoe.
  Lijkt me inderdaad ook fascinerend om eens gezien te hebben, en een weekje is volgens mij ook wel okay voor de tank weer bij te vullen hè.
  nou veel plezier daar !!
  gr. Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja inderdaad Henk, een heerlijke stad om bij te tanken. Als ik leuke tips van nieuwe plekjes vind, zal ik ze hier plaatsen. Kun je misschien wat mee als je gaat. Hoe beviel Istanbul?

  BeantwoordenVerwijderen