maandag 2 maart 2009

Stom, stommer, stomst

Vandaag even snel tanken en dan naar huis. Als ik wil betalen, merk ik dat ik de deur in een automatisme op slot hebt gedaan. Ik grijp in mijn zak naar de sleutel, maar dan zie ik het .... de sleutel zit nog in het contact... en de beide deuren zitten op slot! Oeh wat stom!

Toevallig staat er nog een Kevertje bij het tankstation en de vrolijke eigenaresse wil me wel even helpen. Vaak gaan deuren met dezelfde sleutel wel open, zegt ze. Maar het lukt niet. "Hij is zo mooi gerestaureerd, zeker nieuwe sloten?" vraagt ze. Ik knik: "Ja, dat zou wel eens kunnen." Dan rijdt er een politieauto het station binnen. De agenten willen wel even helpen. Maar ze krijgen het raampje niet naar beneden en hebben geen ijzerdraad bij zich. "Er zit niets anders op dan de Wegenwacht te bellen" zucht de agent.

Lukt het de Wegenwacht wel?
"De monteur zal wel eerst even uw identiteitsbewijs en autopapieren willen zien", zegt de vriendelijke man aan de telefoon. "Hij komt binnen anderhalf uur langs." Phhhh, dat neemt een tijd. Maar na 10 minuten komt er al een gele auto het terrein op rijden. Meestal maakt deze meneer auto's in een paar minuten open. Dus begint hij met een professioneel uitziende platte metalen haak, maar zo makkelijk gaat dat niet. Hij pakt een ander ijzertje, en nog een en nog een, een plastic draadje en nog een haak. Maar het lukt niet. "Tja, dat heb je met gerestaureerde auto's, dat is altijd zo netjes afgewerkt". Hij probeert een soort opblaasbaar kussentje tussen de deur te wrikken. "Zeker ook nieuwe rubbers?" Ik knik. Maar dan lukt het om met een draadje het knopje van deur omhoog te flippen en de auto is open. Oeff! "Zou ik bijna verslagen worden door een auto uit 1970, dat is mijn eer te na" glundert de man van de Wegenwacht.

En zo kan ik naar huis. Drie kwartier later. Stom hè?

Geplaatst op Calijn's Gepeins (http://calijn.blogspot.com)

1 opmerking:

  1. Calijn wat een geinige verhalen allemaal! Heerlijk dat je in Dubai bent - we genieten erg! Slumdog M. ook gezien, erg bijzonder. Verhaal van je auto heel grappig dat hij zo bijzonder goed gerestaureerd is! Leuke schrijfstijl heb je - ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen