donderdag 18 september 2008

Lekker en snel: Pittig linzenpotje

Vandaag een snelle, lekkere en gezonde maaltijd in elkaar gedraaid: een pittig linzenpotje.

Nodig:
  • 200 gr rundergehakt (of nog lekkerder: tartaar), biologisch natuurlijk ;-)
  • een blik linzen
  • prei
  • 3 tomaten
  • 3 knoflooktenen
  • peper, zout
  • chilipeper
  • kerrie
  • djinten
  • ketoembar

Maken:
Bak het gehakt in een wok of hapjespan goed rul en kruid het met zout, peper en de rest van de kruiden. Neem het gehakt uit de pan. Bak in de achtergebleven olie (of voeg nog een beetje toe) de fijngesneden prei en de gehakte knoflook. Als deze begint te kleuren kun je de tomaat en de uitgelekte linzen toevoegen. Voeg ook het gehakt toe en laat nog even doorkoken.

Serveren met een salade en eventueel wat stokbrood. Kost niet meer dan 10 minuten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen