dinsdag 23 maart 2010

Echt (en lekker) eten bij Marqt!

Iets meer dan een jaar geleden dook er in Amsterdam een bijzondere winkel op: Marqt. Dit bijzondere winkelconcept combineert alle goede eigenschappen van de gewone markt met de supermarkt en specialiseert zich op (bij voorkeur) biologische producten. Als het even kan, halen ze de spullen uit de regio. Zo verkoopt de slager bijvoorbeeld Waterlands rundvlees. En dat biologisch is niet heilig, het gaat om goede producten. De vis is MSC gecertificeerd, de kazen zijn geweldig en het brood... brood, zoals brood hoort te smaken. Echt speltbrood is mijn persoonlijke favoriet.


Het bijzondere aan het concept is, dat de leveranciers zo hun eigen "toko" hebben, maar dat je op een supermarktmanier gewoon alles afrekent aan de kassa. Je kunt er echt heel veel krijgen: verse groenten, ook de echte ouderwetse groenten, zoals raapsteeltjes, maar ook wijn, olijfolie van Meeuwis, soep van de Soepfabriek, kant en klaar van een echte traiteur. Ja, ik moet wel toegeven, Marqt is niet het goedkoopst, maar ja, dit proef je wel...

En nu opent Marqt een nieuw filiaal in Amsterdam, in de Utrechtsestraat, in het oude kantoor van de ABN Amro. Deze winkel wordt volgens het persbericht nog groter, nog mooier. Met een verse pizzabakker beloven ze. In ieder geval: gaat dat zien!



Bekijk ook Marqt's website: Marqt.com

Reageren? Leuk, maar graag op Calijn's Gepeins (http://calijn.blogspot.com)

1 opmerking:

  1. Wat een super concept. Wij hadden het er laatst over dat zoiets zou moeten komen. De kleine boeren met hun mooie producten kunnen niet meer op tegen de supermarkt terreur. Zij verkopen soms zelfs onder de inkoopprijs. Een dame hier uit de buurt verkoopt haar eigen vlees, een soort huisverkoop. Nu wil de buurman zijn uien daar neer leggen, maar dat mag niet, dan wordt ze een winkel en dan gelden er weer andere wetten. Voor die buurman zou het heerlijk zijn, hij krijgt 3 cent voor een net uien en dan moet hij ze ook nog zelf in dat netje doen. Bij de supermarkt liggen ze dan voor 99 cent te koop. Ik gun het de goede ondernemer met goede producten om hier zijn waar te kunnen verkopen.
    Als Marqt ook in Alkmaar komt, ben ik de eerste klant!

    Sam

    BeantwoordenVerwijderen