woensdag 3 maart 2010

Burgerplicht? Op naar de Burgermeester

Hebben jullie allen jullie stem uitgebracht vandaag? Of moet je het nog doen? Succes ermee, de keuze is niet gemakkelijk. En de politici hebben het er niet makkelijker op gemaakt.

Vorige week stond ik ook voor een moeilijke keuze. Met een vriendinnetje ging ik even wat eten bij De Burgermeester. Een bijzonder restaurantconcept met alleen burgers op het menu. Niet die kleffe zachte nepbroodje van een of andere fastfoodketen, met een laf stukje vlees, 1 slablaadje en een hoop vette saus. Nee, dit zijn met recht verantwoorde burgers. Je proeft dat alle producten supervers zijn: het (witte of bruine) bolletje is mooi krokant van buiten en zacht van binnen, de burger is van verse producten (vlees, vis of vegetarisch), de sauzen zijn op smaak en zelfgemaakt, kraakverse sla ertussen.


Wat een keuze, klassieke rundvleesburgers van echte Blonde d’Aquitaine runderen, via tonijn- en zalmburgers tot vegetarische pompoen- of fetaburgers. Lydia bestelde een klassieke Burger Royaal, een rundvleesburger met truffel, ei en pancetta. En ik? Ik kon weer eens niet kiezen… Dus nam ik het mini-trio! Drie kleine burgers in de smaken die je zelf wil. De texelse lamsburger was lekker, de tonijnburger met wasabi was bijzonder, maar de pompoenburger was echt geweldig!

In de Burgermeester kun je snel even een bite pakken, of meenemen. Je belt en niet veel later is het ready to go! Het is niet echt iets om gezellig langdurig te tafelen of zo. Daar is het licht te fel voor. Maar je kunt er naast burgers ook nog wel wat bij krijgen, zoals salade of een gepofte aardappel. Maar 1 burger was voor ons wel voldoende. Op 3 locaties in Amsterdam: in de Jordaan (Elandsgracht), in de Pijp (Albert Cuyp) of bij Artis (Plantage Kerklaan). Een aanrader. Kijk ook even op hun website: www.burgermeester.eu


Reageren? Leuk, maar graag op Calijn's Gepeins (http://calijn.blogspot.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten