maandag 24 mei 2010

Lente: dartelende texelse lammetjes

Dit weekend heerlijk doorgebracht op Texel. En daar staan nu de velden vol met schapen en lammetjes. Zo schattig..., maar ook zo lekker. Het eiland Texel biedt veel culinaire lekkernijen, naast lamsvlees bijvoorbeeld ook asperges en kaas. En in de zomer strijden de Zelfpluktuin en de Reuzenaardbei om de prijs voor de lekkerste aarbeien. Maar de kwaliteit van het lamsvlees wordt over de hele wereld gewaardeerd, tot in Nieuw Zeeland.

Bij Slagerij Goënga kochten we een lekker stukje lamsbout, toen mijn oog op wat wittig vlees in een zak viel. Het bleken lamszwezerikjes te zijn. Alleen verkrijgbaar in dit jaargetijden als er een overvloed aan zuiglam is. Wat een delicatesse bleek dat te zijn! Je moet helemaal niet willen weten wat zwezerikjes zijn en ook niet denken aan dat vreselijke woord "orgaanvlees". Gewoon proeven, echt een heerlijk recept:

Voorafje: lamszwezerik
- Maak de borden op met wat sla en rucola.
- Spoel de zwezerikjes met water en dep droog.
- Snij, waar nodig, de zwezerikjes in gelijke stukken, sommige kunnen wat langer zijn.
- Haal de zwezerikjes door de bloem en strooi er zout, peper en een beetje knoflookpoeder over.
- Bak je stukjes in een koekenpan, iedere kant ongeveer 2 tot 3 minuten.
- Leg de stukjes op de bordjes sla en serveer direct!

We dronken hier een lekkere fles wijn bij. Van goede vrienden had ik een fles Winkl cadeau gekregen. Dit is een Italiaanse witte wijn, met een Oostenrijkse touch, uit Zuid Tirol, een Duitstalige streek in Italië, ook een aanrader!

Oh ja, natuurlijk hebben we ook heerlijk gewandeld over strand en door de duinen en genoten van de zon! Texel is en blijft een heerlijk eiland.

Reageren? Leuk, maar graag op Calijn's Gepeins (http://calijn.blogspot.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten