maandag 24 januari 2011

Uit het hart

Er wordt veel de wereld in geslingerd op Twitter, van heel interessant tot aan "dit wil ik niet weten". Dit weekend werd ik getroffen door een uitspraak van Mariska de Haas. Zij reageerde op de berichtgeving dat de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillige Levenseinde (NVVE) heeft onderzocht dat er behoefte is aan een levenseindekliniek. Dat riep felle reacties op en zo ook van Mariska de Haas. Zij tweette: Het lijkt me veel menselijker om mensen met problemen te helpen ipv ze een spuitje te geven.

Nu begrijp ik goed, dat niet iedereen positief staat ten opzichte van euthanasie, maar om de wens tot sterven te vatten in woorden die we voor handelingen van de dierenarts gebruiken... Heel denigrerend vond ik dat, wetende hoe moeilijk het is voor iemand om te vragen te mogen sterven.

Nu hadden we dit kunnen verwachten van Mariska. Zij is hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en vooral in het nieuws gekomen toen zij een tijdje geleden een afschuwelijke open brief over abortus schreef aan Jeanine Hennis.

Maar nu is het mooie van Twitter dat iedereen ook kan reageren. Stil en ontroerd was ik na het lezen van het zeer persoonlijke blog van Linda Canter (@linnes84). Roerend met haar eens ook.

Reageren? Leuk, maar graag op Calijn's Gepeins (http://calijn.blogspot.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten