donderdag 19 juli 2012

Tien Texelse tips – Culinair (deel 2)

Bron foto
In mijn vorige blog gingen de tips over wandelen en fietsen op Texel. Maar op culinair gebied heeft dit mooie eiland ook veel te bieden. En da’s fijn, want ik hou van lekker eten. Niet veel over restaurants, want daar heb je allerlei sites voor, meer over lokale smaaksensaties. En heb jij nog aanvullingen of tips, plaats ze dan bij de reacties!

zondag 15 juli 2012

De Inspraakavond

Wil je tijdens deze economisch zware tijden een gratis avondje uit? Ga dan naar een inspraakavond, succes verzekerd! En spannend, want de emoties kunnen hoog oplopen! Deze week was er een inspraak-/ informatieavond georganiseerd voor de bewoners van mijn straat en omliggende dwarsstraten om te praten over de plannen voor herinrichting van de straten. Fijn dat het achterstallig onderhoud in straat wordt aangepakt, zou je zeggen. Maar daar denkt een klein groepje zuurpruimen anders over.

donderdag 12 juli 2012

De Fuch-Fuch-Fuchsia

Naast mijn heerlijke dakterras, ben ik gezegend met een klein hofje. In dat hofje komt geen direct zonlicht, wat het voor planten best een beetje moeilijk maakt. Ik heb al een aantal planten en zelfs kleine boompjes geprobeerd, maar zonder veel succes. Toch heb ik nu een winnaar te pakken; de fuchsia.

woensdag 4 juli 2012

Van Vietnamees ‘streetfood’ tot hip restaurant

Xinh, Amsterdam
Een nieuw restaurant ontdekt en een snel recept

Afgelopen maandag gezellig bijgeklets met een vriendinnetje en tegelijkertijd een nieuw restaurantje in de buurt uitgeprobeerd. Xinh is een hippe pijpenla aan de Elandsgracht en serveert gerechten uit de Vietnamese keuken. Meteen dacht ik terug aan die geurige en delicate smaken die ik in Vietnam proefde tijdens mijn reizen. Pure smaken, niet scherp als Thais, of complex gekruid als de Indonesische keuken, maar veel verse kruiden zoals koriander en munt. Restaurantjes zijn er talloze op straat, waar de heerlijkste gerechten worden gekookt. Op de grill, in de wok, en dan op zo’n laag krukje met een glaasje Bia hoi (bier).